In 2015 heb ik, tijdens mijn studie fotografie, Juul fotografie opgericht.

Als fotografe ben je een wereldverkenner. Je komt op plekken waar anders niemand komt, legaal een kijkje achter de schermen nemen noem ik dat. In mijn geval; kijkjes in vele keukens, zoals toen ik bezig was met het boek “De volkskeuken” van de Volkskrant samen met Fotografie Gerhard Witteveen. Maar ook het zien van de bruid voordat haar man haar ziet, het vastleggen van het “ja-woord” en het stiekeme mee-feesten op bruiloften. Wijn plukken met wijnboeren in Nederland. Met mijn blote voeten in een poel om een fijn gezin op de foto te zetten. Een moeder die borstvoeding geeft. Favoriete knuffels van kinderen. De hond. En verhalen van vroeger.

Ik ontmoet mensen met passie, liefde voor het gezin, de vriendengroep en het bedrijf.

Ik zie mensen hun angst voor de camera overwinnen en het mooiste uit zichzelf halen.

Gewone kennissen worden omgetoverd in modellen. Een bouwvakker in fotogenieke man. Soms vind ik een bonte verzameling mensen met als enige overeenkomst sproeten die tot een mooie serie wordt gesmeed.

Soms word ik vergeten, als fotograaf. Vergeten worden als fotografe is goed, ik ben er niet. Wees alsjeblieft jouw ongeremde zelf.

Ik hou van details, zeker die je met het blote oog niet ziet. Zoals een rodekool met waterdruppels, of combinatie tussen lippenstift en planten.

Ik denk graag met je mee, dus wil je sparren over een nieuw project? Laat het even weten!